Bericht van het armoede-actiefront: de rijdende straattafel op 19 april in Lombok

Iedereen aan tafel: voor een bakkie, informatie én handige tips!

Hoe houd ik met mijn lage inkomen het hoofd (financieel) boven water? Welke voorzieningen en regelingen bestaan er voor mij? Kortom: waar haal ik geld vandaan? Deze en andere vragen kunt u stellen op woensdag 19 april aan de vrijwilligers van de Armoedecoalitie.

Op die dag staan zij met de rijdende straattafel bij de winkels aan het Harukuplein in Lombok. Van 12 tot 16 uur kunnen mensen met elkaar in gesprek gaan over armoede en wat dat in de praktijk betekent. De vrijwilligers van de coalitie bieden een bakkie troost, verhalen en adviezen op het gebied van armoede. Zo kunt u bij hen een flyer met (bespaar)tips en regelingen voor jongeren en ouders met een kleine beurs halen.

Met deze activiteit willen zij armoede een gezicht geven en een positieve verandering bewerkstelligen. Ook in een stad als Utrecht komt armoede voor: meer dan 25.000 huishoudens hebben moeite het hoofd boven water te houden. Laat staan dat zij onverwachte kosten kunnen opvangen. Veel mensen maken daarom noodgedwongen schulden. Daarmee lopen zij een groot risico om in een neerwaartse spiraal terecht te komen die hen buiten de samenleving plaatst. Verschillende partijen – waaronder de Armoedecoalitie – maken hier een vuist tegen.

Nadere informatie

Voor meer informatie kijkt op www.armoedecoalitie-utrecht.nl. Heb je vragen of wil je een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Tilly Prinsen, email: tillyoba@yahoo.nl of Tonio Bozelie tel: 030-2328831; email: toniobozelie@gmail.com.

OPROEP

De Armoedecoalitie doet samen met de Utrechtse wethouder Victor Everhardt een dringende oproep aan de toekomstige regering: “Laat iedereen meedoen en zorg voor voldoende inkomen.” Wilt u deze actie ondersteunen? Ga dan naar: http://www.armoedecoalitie-utrecht.nl/oproep.

Liesbeth Rox

Communicatiemedewerker Armoedecoalitie

De Armoedecoalitie Utrecht is een bundeling van maatschappelijke organisaties, initiatieven en betrokkenen (zoals Tussenvoorziening, Leger des Heils, U-Centraal, Lister, Buurtteams, Portaal, Emmaus, Al Amal, Solgu, Ubuntu-huis, U2B Heard!, Cosbo en vele anderen).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.