Straatgeheimen

De 29-jarige Utrechtse journalist Hugo Verkley -zelf al een aantal jaren actief als vrijwilliger in de nachtopvang- heeft onlangs een prachtig boek uitgebracht met de levensverhalen van zestien dak- en thuislozen in Utrecht. Titel: Straatgeheimen. Verhalen van daklozen.  Samen met een aantal portretfoto’s, tekeningen en gedichten van de geïnterviewden geven de verhalen een aangrijpende en ontroerende inkijk in het leven van deze mensen. Tijdens een ontmoeting op 29 oktober tussen Hugo en een aantal vrijwilligers van Omduw en vertegenwoordigers van de kerken die ons werk ondersteunen, vertelde hij dat hij met dit boek wil bijdragen aan het ontstaan van een reëler en positiever beeld van dak- en thuislozen dan nu vaak het geval is.

In de inleiding van de verhalenbundel licht Hugo zijn motivatie als vrijwilliger en samensteller van het boek in zijn eigen woorden als volgt toe: “Mensen in mijn omgeving vragen me wel eens waarom ik dit werk doe. Is het niet de schuld van de mensen zelf dat ze dakloos zijn geworden? Nee, zeg ik dan, dat is vaker niet zo dan wel. In mijn ogen kan iedereen dakloos worden. Als je wind tegen hebt is het zwaar trappen. In dit boek vertel ik zestien verhalen van dak- en thuislozen in Utrecht. Verhalen van mensen zoals jij en ik, mensen die gelukkig willen zijn, maar soms moeite hebben met het vinden van hun juiste weg. Het zijn hun verhalen, met hun waarheden. Ik hoop dat de vertellingen je zullen verbazen, emotioneren en vermaken, maar vooral hoop ik dat je in de verhalen de schoonheid van de mensen ziet.

Een deel van de opbrengst uit de verkoop van Straatgeheimen  gaat naar het -in financiële moeilijkheden verkerende- Straatnieuws in Utrecht. Ook wil Hugo initiatieven opzetten om de schrijfvaardigheid van talentvolle personen uit de doelgroep te verbeteren en hun eigen gedichten en verhalen te publiceren.

Praktische gegevens

Het boek kost € 17,95 en is verkrijgbaar via de boekhandel (ISBN: 9789402114027) of bij http://www.Bol.com Binnenkort is de publicatie ook als e-book verkrijgbaar. Straatgeheimen is bovendien door uitgeverij Brave New Books als een van de drie genomineerde boeken geselecteerd voor de prijs van het jaar 2014. Voor meer informatie over de auteur, ga naar: http://www.hugoverkley.nl

Voorzijde Straatgeheimen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.