Een vrijdagochtend

Spreekuurvrijwilliger Ries verhaalt over zomaar een vrijdagochtend, waarop hij samen met Annelies en Arno het spreekuur van OMDUW hield.

“Ja, dat was echt een samenspel zoals we dat graag met elkaar willen. Hoe help je? Hoe wijs je op een prettige manier een verzoek, dat niet bij onze mogelijkheden past, af? Hoe schakel je terug naar de bezoeker en naar elkaar? En hoe onderscheid je wat de echte hulpvraag is? En dat alles binnen een kort tijdsbestek en met een groot aantal bezoekers. En ondertussen voor jezelf ook nog bepalen wat je nu kunt afhandelen en wat je moet doorverwijzen voor nadere bespreking naar het andere spreekuur.

Een ons bekende pastor kwam met twee flinke financiële hulpvragen. Het ging om honderden euro’s. Onze Roemeense dame kwam voor eetbonnen; onze Serviër voor hulp om op reis te kunnen, hij moest zijn kinderen toch weer eens zien. Hij toonde begrip voor ons antwoord dat het niet kon. En zo ging het maar door. Een moeder van een rits kids, die in Somalië zaten, enz. Ik miste twee bekende gezichten (er zullen er wel veel meer zijn): onze regelmatige bezoeker uit Noord-Afrika met zijn mooie krullen en onze Irakees. Een Russische vrouw met een vraag doorverwezen, zal wel terugkomen. Vlak daarvoor een Somaliër aan een treinkaartje geholpen, dat bij de Hema als goedkope dagkaart te koop is.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.