De Armoedeweek 2017 komt eraan!

Op naar een (kans)rijke toekomst?!

De armoedeweek staat dit jaar in het teken van kinderen en jongeren die opgroeien in armoede/met schulden. Want wist u bijvoorbeeld dat 10% van de kinderen in armoede opgroeit? Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen in een schoolklas. En dat naar schatting Utrecht 9000 jongeren met een problematische schuld van gemiddeld 15.000 euro telt?

Prangende vragen als Wat doet armoede met kinderen en jongeren? of anders: Wat doen kinderen en jongeren met armoede? vormen de rode draad van deze week.

In het kader daarvan zal vanaf 7 oktober een reeks van activiteiten in het primair en voortgezet onderwijs, op bso’s, en in buurtcentra worden georganiseerd. Van stoepkrijten tot een rapbattle: het programma biedt voor elk wat wils. Met activiteiten voor denkers en doeners, voor wijsneuzen en flierefluiters die zich binnen of buiten, offline of online afspelen en waarin kennis, kunsten en kunde met elkaar worden gedeeld. Kortom: voor peuters, kleuters en pubers en jongvolwassenen valt er genoeg te doen!

Dat geldt eveneens voor het Armoedefestival op 17 oktober. Op die dag, Wereldarmoededag, vindt op Klein Galgenwaard het slotfestival plaats dat de Armoedecoalitie in samenwerking met FC Utrecht organiseert. Overdag staan er o.a. voetbalclinics op het programma; in de avond is het tijd voor vermaak en vertier.

Armoedecoalitie Utrecht

marrymos@tussenvoorziening.nl

M 06 – 18680097

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.