Interreligieuze vredesdag in Utrecht-West op zondag 17 september 2017

In het kader van de nationale Vredesweek, van 16 tot en met 24 september organiseren leden van verschillende religieuze groepen in Utrecht-West op zondag 17 september een programma waarin ontmoeting en vreedzaam samenleven centraal staat.

Om 10.00 uur is er in de Dominicuskerk, hoek Handelstraat – Palestrinastraat, een gemeenschappelijke viering van de katholieke gemeenschappen en de Protestantse Wijkgemeente in Utrecht-West.

Om 11.45 uur wordt in een van de zalen van de Dominicuskerk een film vertoond met een interview Jacques Mourad, een monnik uit een Syrisch klooster, die gevangene was van IS en van het Syrische regime.

Aansluitend is iedereen uitgenodigd voor een nagesprek over de film tijdens een wandeling naar de Voorkamer, waar de wandelaars een lunch zal worden aangeboden.

Om 13.00 uur wordt in De Voorkamer, Kanaalstraat 225, door vluchtelingen een programma met muziek en theater verzorgd.

Om 14.45 uur wordt het programma in de Antoniuskerk, Kanaalstraat 200, afgesloten met een interreligieuze gebedssamenkomst ,die is voorbereid door mensen uit moskee, kerk en synagoge. Na afloop is daar ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij thee en koffie.

Meer informatie (vanaf 15 augustus) bij G.J. Westerveld, e-mail: gj.westerveld@tiscali.nl of 030-2963078

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.