Burgemeester op werkbezoek bij Omduw

Op vrijdagochtend 16 juni bracht de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, een bezoek aan het wekelijks spreekuur van Omduw. Voorzitter Jan de Kruijf heette hem welkom vóór de voordeur van het Bonifaciushuis, Nieuwegracht 61, waarna zij de trap afgingen naar onze werfkelder. Daar maakte de burgemeester kennis met enkele aanwezige gasten in de wachtruimte. Hierna woonde hij de gesprekken bij die de spreekuurteamleden Wim en Bart met twee gasten voerden in de ontvangstruimte. Na de laatste gasten ging de burgemeester in gesprek met de dienstdoende spreekuurvrijwilligers Wim, Bart, Joop en de voorzitter van Omduw over het doel en de werkwijze van Omduw. Duidelijk werd dat Omduw de eerste nood van spreekuurgasten wil lenigen en hen, zo nodig, doorgeleidt naar andere hulpverleners in de stad. Ook werd gesproken over de noodzaak van een ID-kaart voor daklozen en de ondersteunende rol die de gemeente daarin zou kunnen spelen. Het bezoek van burgemeester Jan van Zanen is door Omduw als zeer inspirerend ervaren.

Van links naar rechts; Bart, Wim, burgemeester, Joop, Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.