In Memoriam Bob van der Hout (1927 – 2017)

MEDION DIGITAL CAMERA

Op 9 januari 2017 is Bob van de Hout, oud-voorzitter van Omduw, overleden. Hij was 89 jaar oud. Bob was in de negentiger jaren van de vorige eeuw voorzitter van Omduw. Hij heeft in die periode van harte meegewerkt aan de start van de Sleep Inn en van De Tussenvoorziening in Utrecht. Van deze beide organisaties was hij ook enige tijd voorzitter. Samen met de toenmalige wethouder Hans Spekman was hij actief bij het oprichten van de hostels in Utrecht. We kennen hem als een bescheiden en beminnelijk mens, die goed wist wat hij wilde. In de verschillende organisaties heeft hij zich voluit ingezet voor de dak- en thuislozen in de stad Utrecht

Op 14 januari is in een kerkdienst in het Johannescentrum in Overvecht door velen afscheid van hem genomen. Daar werd door Jan de Kruijf, voorzitter van Omduw en Jules van Dam, voorzitter van De Tussenvoorziening, met waardering gesproken over het werk dat Bob van der Hout voor de dak- en thuislozen van de stad Utrecht heeft gedaan. Zij memoreerden dat zijn verdienste gewaardeerd waren door de gemeente Utrecht door het toekennen van de Maartenspenning en door de koningin, die hem benoemde tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

We hebben afscheid genomen van een ongelooflijk warm mens met een groot diaconaal hart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.