EMMAUS viert op 24 september 60-jarig bestaan; Armoedecoalitie is erbij

 

Aankondiging

 

Iedereen aan tafel: voor een bakkie, informatie én handige tips!

 

Zaterdag 24 september is de Armoedecoalitie te vinden op het jubileumfeest van  EMMAUS in Overvecht. Bij hun stand kunt u terecht voor een bakkie troost, verhalen en adviezen op het gebied van armoede. Met deze activiteit wil de coalitie armoede een gezicht geven en een positieve verandering bewerkstelligen. Ook in een stad als Utrecht komt armoede voor: zo’n 18.000 huishoudens hebben moeite het hoofd boven water te houden. Verschillende partijen – waaronder de Armoedecoalitie – maken hier een vuist tegen.

 

De Armoedecoalitie staat op 24 september van 11 tot 17 uur op Gloriantdreef 403 in Overvecht.  Dit keer met een bakkie troost, opbeurende woorden in een feestelijke sfeer want EMMAUS viert dan namelijk op die plek haar 60 jarig bestaan. In het kader daarvan wordt er een rommelmarkt georganiseerd met infokraampjes en diverse optredens.

De stand van de Armoedecoalitie biedt voor elk wat wils: door middel van verhalen, spelletjes en quizzen wordt het publiek getest op zijn kennis over armoede. Om zo kennis, ervaringen, tips en oplossingen te delen, maar ook met de bedoeling het beeld over armoede te finetunen. Minima kunnen zo horen welke voorzieningen er bestaan en er hun voordeel mee doen. Bovendien ervaren ze op deze manier dat zij niet de enige zijn.

 

Armoede in Utrecht

Van de Utrechters moet 13 procent, 18.000 huishoudens, rondkomen van een inkomen rond het wettelijk sociaal minimum. In 2014 leefden 8.600 kinderen in een gezin met een laag inkomen, meldt het CBS. Ze moeten van zo weinig geld rondkomen, dat bijvoorbeeld nieuwe kleren, op vakantie gaan, sport en muziekles voor hen niet vanzelfsprekend zijn. De meesten van hen zaten al vier jaar of langer in een dergelijke situatie. Hoewel er veel voorzieningen voor hen zijn, is het lang niet altijd eenvoudig om er achter te komen wat er allemaal mogelijk is. Armoede is veel meer dan het ontbreken van geld. Het betekent vaak ook: eenzaamheid, isolement, schaamte, stress en moedeloosheid.

Tal van organisaties in de stad houden zich bezig met armoedebestrijding. De Armoede-coalitie bundelt deze organisaties en wil samen armoede een gezicht geven en een positieve verandering te weeg brengen. Dat doet zij bijvoorbeeld door regelmatig mensen in de wijk op te zoeken.

 

Armoedecoalitie

Grote organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen hebben zich verenigd in de Armoedecoalitie Utrecht. Onder de deelnemers bevinden zich organisaties als het Leger des Heils, Lister, Al Amal, Stichting de
Tussenvoorziening, Participatieraad, Emmaus, U-2B Heard!, Ubuntuhuis, U Centraal, buurtteams, woningbouwcorporatie Portaal, Solgu, Cosbo, Resto VanHarte, Hogeschool Utrecht, buurtpastoraat en Speelgoedbank. Met elkaar streven zij ernaar de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren.

 

Nadere informatie

Voor meer informatie kijkt op http://www.armoedecoalitie-utrecht.nl. Heb je vragen of wil je een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Tilly Prinsen, email: tillyoba@yahoo.nl of Tonio Bozelie tel: 030-2328831; email: toniobozelie@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.