Armenzorg vroeger en nu

Onder deze titel, hield Llewellyn Bogaers, op uitnodiging van OMDUW, op 15 april 2015 een lezing in het Johannescentrum in Utrecht. We zijn haar dankbaar dat we haar boeiende lezing, waarin zij de positie van en zorg voor armen in verleden en heden met elkaar vergelijkt, op deze blog mogen plaatsen. Klik op lezing-bogaers-omduw3 om meer te weten over het middeleeuwse en hedendaagse Utrecht als participatiesamenleving!

Mevrouw dr. Llewellyn Bogaers is cultuurhistorica en auteur van diverse, op gedegen bronnenonderzoek gebaseerde, studies over  de middeleeuwse geschiedenis van de stad Utrecht, waarin zij onder andere afrekent met onjuiste, negatieve beeldvorming over de handel en wandel van katholieken. Zie de website van de stichting Levend Verleden Utrecht waarvan zij directeur is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.