OMDUW ontvangt Mantel van Sint Maarten 2012

Op een druk bezochte, stemmige bijeenkomst in de Domkerk op vrijdag 9 november, werd de Stichting OMDUW verrast met de Mantel van Sint Maarten 2012.  Dit is een aanmoedigingsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Citypastoraat Domkerk in samenwerking met de Protestantse gemeente Utrecht (PGU) aan een van de projecten  die opvallen door de wijze waarop solidariteit in de praktijk wordt gebracht in de stad Utrecht. Naast OMDUW waren nog twee van zulke projecten genomineerd: het Ubuntuhuis, een buurthuis van ATD Vierde Wereld van en voor mensen die dakloosheid, armoede en eenzaamheid aan den lijve hebben ervaren en het  project Schuldhulpmaatjes dat vanuit het Stiltecentrum mensen begeleidt die in financiële problemen verkeren.

foto Anneke de Klerk

OMDUW-voorzitter Jan de Kruijf ontving een oorkonde en bloemen uit handen van voorzitter Herre Talsma van het Diaconaal en Missionair Orgaan van de PGU. Op de foto staat hij naast Ds Hans Heijkoop, founding father van onze inmiddels 30 jaar actieve stichting. Voorafgaand aan de presentatie van de drie genomineerde organisaties hield Dr Ine Voorham, voormalig directeur van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, een heldere en indringende lezing over de verschillende verschijningsvormen van de toenemende armoede in de Nederlandse en Utrechtse samenleving. De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door het instrumentale duo Vilde Katshke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.